Den uppskattade programserien Avspark Kronoberg kommer att leva vidare i år med ny samarbetspartner. Det är Hasse Sjöholm och hemsidan Fotbollssnack.com som i år går in som ny partner till Öppna Kanalen Växjö. I år kommer programserien att få en rejäl make-over och moderniseras. Fokus kommer fortsatt att ligga på de lägre fotbollsdivisionerna med inriktas ytterligare på de lokala lagen.

- Vi vill ta med de positiva delarna av första säsongen av Avspark och effektivisera programmet för att göra det mer tittarvänligt, säger Kim Linkruus projektledare på Öppna Kanalen Växjö och fortsätter:

- Andreas Bengtsson, som var programledare förra säsongen, har varit en nyckelperson för att skapa kontakt mellan Hasse på Fotbollssnack.com och Öppna Kanalen Växjö. Förra året var det för långa och utdragna program, i år vill vi fokusera mer på korta inslag med snabba överblickar av lokala serier.

Efter att förra årets samarbetspartner Lokalfotbollen.com lade ner sin verksamhet var sannolikheten för ytterligare en säsong av Avspark liten men nu finns det nya friska krafter i redaktionen.

Med den nya samarbetspartnern tillkommer ny energi och många nya idéer. Korta, snabba och intressanta inslag är hemligheten bakom programmets nya format. Genom att skala bort allt som inte behövs, och fokusera på spännande händelser hos de lokala lagen kommer Kronobergs eget fotbollsmagasin att fortsätta utvecklas.

- Det är fantastiskt att lokala idrottsutövare som inte spelar i toppligorna kan ha ett eget magasin som kan fungera som en samlingspunkt och där även en passionerad fotbollsutövare i division 5 kan få sin tid i rampljuset, avslutar Kim. Snabbfakta Premiär: 16/4 på ÖKV och ÖKV Play Samarbetspartner: Öppna Kanalen Växjö och Fotbollssnack.com Programledare: Andreas Bengtsson och Mazdak Shiasi