Barnens Egen TV (BETV) var ett projekt som var finansierat av Allmänna Arvsfonden och pågick mellan 2012 och 2015. BETV gav barn och ungdomar möjligheten att få lära sig att göra TV samt möjligheten att få driva sitt eget program. Barn och ungdomar är källor för oändlig kreativitet och de har oftast ett perspektiv och åsikter som glöms bort.

Tack vare BETV fick barn och ungdomar möjligheten att få göra sina röster hörda. Alla barn och ungdomar som har en idé till ett program eller som vill lära sig att göra progran från idé till färdigställande är fortfarande välkomna att höra av sig, även om projektet BETV är avslutat.

Som medlem i BETVs barnredaktion fick barn och ungdomar göra TV-program om de frågor som de tyckte var viktiga. De fick chansen att säga sitt ord och framhäva sina väldigt kloka åsikter. Alla barn och ungdomar är välkomna att komma och tycka till och påverka samhället.

Samarbete med Karl-Oskarskolan (numera Thorén Framtid)

BETV samarbetade även med Karl-Oskarskolan (numera Thoren Framtid) för att ge ännu fler barn och ungdomar möjlighet att få göra TV. Detta var ett samarbete som gav individens kunskap spridning till fler personer, även utanför klassrummet. Dåvarande rektor på Karl-Oskarskolan, Mikael Pettersson sa så här om samarbetet:

- Vi strävar ständigt mot att erbjuda våra elever möjligheter att applicera sin kunskap i "verkligheten", dvs i miljöer utanför skolans traditionella rum och ramar. När chansen att få samarbeta med Öppna Kanalen dök upp passade det därför oss som handen i handsken.

Kontakta oss om du har någon fråga eller kommentar om projektet

Mail: [email protected]
Telefon: 0470 - 322 600