Jazz i Växjö: Leon Falk Satchmo Tribute

Jazz i Växjö - Leon Falk Satchmo Tribute

av: Jazz i Växjö 3 år 1 månad sedan Programlängd: 1:19:30
Säsong 1, avsnitt 4.
Leon Falk Satchmo Tribute uppträder på PM & Vänner. Direktsändning var 9/6 kl 19:00.

okv.se/jiv/s1a4
jazzivaxjo.se

Leon Falk Satchmo Tribute är en djupdykning i Louis Armstrongs musikaliska värld - en av 1900-talets absolut mest betydelsefulla musiker. Med samma klassiska "Hot Five"-settning som i de legendariska studio-sessionerna på 20-talet har Leon Falk Satchmo Tribute med noggrannhet tagit sig an Louis Armstrongs musikaliska arv, och framför musiken med känsla och liv.

Bandet hyllar också "Satchmo" genom att skriva egna originalkompositioner i stilen, och tar på så sätt 1920-talsmusiken in i 2020-talet. På ett medryckande sätt strävar bandet när de spelar efter att lyfta den tidiga jazzens värden - samspelet, bluesen, dansen och känslorna.

Trumpetaren och kornettisten Erik Tengholm är en "rising star" inom både den moderna och klassiska jazzen och behärskar den unika spelstil som vi förknippar med Louis Armstrong.

I november 2017 tilldelades Erik Louis Armstrong-stipendiet som delas ut av Föreningen Klassisk Jazz. I april 2018 släpptes bandets debut-skiva "Just Another Satchmo Tribute". I augusti 2018 tilldelades Adam och Leon stipendium från Jazzarkivet som ges till "yngre musiker som spelar äldre jazz".

Bandmedlemmar: Leon Falk trombon/sång, Erik Tengholm trumpet/kornett, Adam Falk klarinett, Uno Dvärby banjo, Sara Karkkonen piano