Ellen & Lisa på upptäcksfärd - en musiksaga för stora och små

Ellen & Lisa på upptäcksfärd - en musiksaga för stora och små

av: Öppna Kanalen Växjö 7 år 10 månader sedan Programlängd: 0:44:33
Ellen & Lisa på upptäcksfärd är en musiksaga för stora och små, en familjekonsert med Växjö Stads Symfoniorkester och Kulturskolans körer.
En fin och spännande musiksaga med Växjö Stads Symfoniorkester och barnkörer från Kulturskolan. Örongodis som passar både små och stora!
Ellen & Lisa på upptäcksfärd finns som barnbok med musik skapad av kompositören och pedagogen Karin Åberg. Nu har hon även arrangerat sin musiksaga för symfoniorkester och barnkör där vi nu kan ta del av uruppförandet! En mycket barnvänlig konsert. Både rolig och allvarlig och med örongodis som passar både små och stora.
---
Det är ett uruppförande av Karin Åberg och musiken bygger på boken med samma titel som Karin skrivit och illustrerat.
Berättelsen handlar om Ellen och Lisa som under en helt vanlig dag är med om olika händelser, där det vardagliga blandas med fantasi och där tankar och reflektioner mixas med bus och allvar.
Boken har även ett pedagogiskt syfte och kan användas som ett läromedel i förskolan. Ett pilotprojekt har redan dragit igång med Furuby Förskola utanför Växjö. Boken har legat till grund för deras terminsplanering under våren 2016.

Medverkande

Växjö Stads Symfoniorkester
Kulturskolans körer

Produktionsteam

Karin Åberg