Medlemsföreningar har möjlighet att visa en informationsskylt i slingan i max tre månader, alltså det som visas i TVn när inga program sänds. (Se Bli medlem för vad som ingår i olika medlemskap.) Nedan följer beskrivning om vad du behöver tänka på när du skapar en sådan informationsskylt.

Utseende & längd

Det vi behöver är en film eller en eller max två bilder, med storleken 1280x720p, eller ett större 16:9-format (bredden 78% större än höjden) och texten som ska vara med.

Vi kan hantera de flesta filformat, men vill helst ha dem i mp4png eller jpg.

Maximalt antal tecken texten får vara är 480 per bild, inklusive titel och mellanrum, vilket är ca 75 ord.

Minsta textstorlek på en 1280x720 bild ska vara 30 och det ska finnas en ram runt hela bilden på 10% av storleken där det ej finns någon text eller viktig bild.

Består skylten av enbart en bild, kommer den att visas i 20 sekunder varje gång, består den av två, visas den i 30 sekunder per gång.

När ni är klara

Skicka texten i ett mail där ni även skriver föreningens namn och eventuellt önskat startdatum för skylten och bifogar bilden/bilderna, till redaktionen@okv.se.

Inom en snar framtid kommer det att finnas ett formulär på vår hemsida där ni kan fylla i och skicka detta.

Ni kan även komma in med bilderna på papper som vi kan scanna (max A4), en USB eller liknande till oss på Kronobergsgatan 8, bara kontakta oss innan och se så någon är här.

Om ni har frågor

eller vill komma hit och diskutera detta med oss, maila oss på redaktionen@okv.se eller ring 0470 322 600