Vårens kurser i TV-produktion

Våra kurser i vår är på 2 x 3 timmar vardera och kostnaden/kurs är 600 kr. Fika ingår. Anmäl ditt intresse på kurs [at] okv [dot] se! Vi bokar en tid när det finns minst 4 intresserade. Välkomna!

Kamera

Fokus ligger på att lära sig att hantera en digital videokamera på bästa sätt, från bildkomposition och filmteknik till olika inställningar på kameran. Vi går även igenom ljud, t.ex. hur man bäst fångar ljud vid en intervju.

Redigering

Här får deltagaren lära sig att redigera inspelat videomaterial på datorn. Programmet som används under kursen är Adobe Premiere Elements 4. Kursen är till största delen praktiskt orienterad, då vi konkret går igenom hur man använder redigeringsprogrammet för att klippa ihop ett färdigt program. Men vi ger även tips på hur man lägger upp sitt program för att på bästa sätt nå fram med sitt budskap.

Studio- och flerkameraproduktion

Under denna kursen går vi igenom hur man använder flera kameror för att spela in en aktivitet, antingen en diskussion eller annat i ÖKV:s studio eller ett evenemang på annan plats, t.ex. en konsert, teaterföreställning, föredrag eller liknande. Vi lär oss att använda den datorbaserade mixern Tricaster Broadcast för att klippa mellan flera kameror, att lägga på grafik och eftertext mm. Vi går även igenom ljud och ljus, samt styrning av robotkameror eller manuellt styrda kameror.