OBS! Om du ser detta inlägg via Facebook ser du inte Youtube-videoklippen. Klicka då på "Visa ursprungligt inlägg" längst ner på sidan.

Sibel Redzep var gästartist vid sommarens andra allsångskväll i Linnéparken i Växjö. Den här gången kom regnet under eftermiddagen istället, för att ge plats åt en härlig kvällssol när allsången drog igång.

Erfarenheter från den första inspelningen gjorde att det flöt på bra den här kvällen. Två robotkameror monterade i scentaket gav nya perspektiv, även om vitbalansen gjorde att det märktes skillnad mot de bemannade kamerorna.

Det finns fortfarande mycket som vi vill göra bättre till de kommande gångerna, för att ge tittaren en så bra upplevelse av allsången som möjligt. Det är mycket att hålla reda på vid en så här stor inspelning och många utmaningar att få allt att klaffa med de bristfälliga resurser vi har. Men riktigt, riktigt kul är det!

Vi är också fantastiskt glada över det goda samarbetet med Sveriges Radio Kronoberg, som förser oss med färdigmixat ljud och vars reporter Karin Hellzén gör intervjuer med besökare och artister för det inslag som sänds under sponsortävlingen.

Kommentera gärna videoklippen och skriv om det är något ni tycker kan bli bättre! Ni kan se alla klippen från Allsång på SR Kronobergs hemsida eller på ÖKV:s YouTube-sida.

foto: Ulf Myrestam / Sveriges Radio Kronoberg

Nedan: Malin Andersson vann deltävlingen i Svensktoppen Nästa.