Inofficiellt citat från ICA-reklamen.
Humor!
Eller?

I alla fall, just nu är vi två praktikanter på Öppna kanalen, Andreas och Dardan heter vi och vi har kommit till ett stökigt men väldigt mysigt 1800-talsbygge. Ännu mer positivt är att bygget ligger centralt vid stortorget i Växjö vilket gör att personalen på ÖKV kan skicka ner oss praktikanter till Pastabaren för att köpa lunch åt dem. Vart är vi på väg egentligen?


Andreas och Dardan

Vad gör vi förutom att springa till Pastabaren och köpa baguetter för 43 kronor då? Jo, vi har filmat Klimatidolerna på VEAB i Växjö där de fick sin första utmaning, vilken innebar att de skulle sänka sin energiförbrukning med 15 procent. Vi får väl se hur det slutar. Utöver det så presenterades klimatsmarta prylar av Teknikmagasinet och Kjell & Company. Varje klimatidol fick till exempel en solcellsladdare som laddar alla sorts mobilbatterier med hjälp av solen och ger mobilen extra bra batteritid.

Vi håller även på med en vinjett till lågstadie- och mellanstadieskolan Bokelund som ska bli klar nu i veckan. Vid inspelningen blev vi stormade av alla små barn som ville vara med och som hoppade framför kameran. Dock så blir det ingen bra vinjett med massa huvuden som kommer in i bilden konstant. Lösningen på detta då? Jo: "Gå och lek så får ni vara med i vinjetten". Och så sprang alla barn fort i väg för att inte missa chansen. Med andra ord är det väldigt lätt att med en simpel mening få bort alla klängande barn ifrån sig. Ett väldigt smart knep faktiskt, som man får lära sig som praktikant på Öppna Kanalen.

Vi kommer stanna här denna veckan ut, sen börjar vi den sista terminen på gymnasiet. Resten av personalen jobbar på som vanligt (eller?). Det hoppas vi på i alla fall. Det är jättesnälla hela högen (måste smöra lite) och vi får passa på att önska dem allt gott i framtiden.

Var det något mer? Ja just det, kaffet smakar oerhört gott här.

Vi återkommer med något mer blogginlägg innan vi lämnar den här byggnaden (för gott?). Vi får se.

Ha det bra alla.

Hej och hå (tung, tung).