Mathias Persson, ordförande för Riksförbundet Öppna Kanaler, presenterar sina visioner för framtidens öppna kanaler.

Det har varit full aktivitet i Öppna Kanalen Växjös lokaler på senare tid. Helgen 6-7 mars var Växjö värd för en rikskonferens för Öppna Kanaler i Sverige. Nu har riksförbundets styrelse beslutat att förlägga kansliet till Växjö!

Öppna kanaler finns på ett 20-tal platser i Sverige. Ett 15-tal av dessa är medlemmar i riksförbundet. Glädjande nog ses Öppna Kanalen Växjö som en förebild, då vi har kommit betydligt längre än många andra, med sju anställda, nära 60 medlemsorganisationer och framför allt efter flytten bra lokaler med en hyfsat stor studio. Och detta utan något som helst offentligt stöd.

Då Leyla Yumer, som jobbar som projektutvecklare och ekonom på ÖKV, från nästa vecka dessutom kommer att jobba 25 procent för riksförbundet, med marknadsföring och finansiering, föll det sig naturligt att flytta kansliet från Malmö till Växjö. På årsmötet valdes dessutom Daniel Westergren till förbundets kassör och Avdi Islami valdes in som ordinarie ledamot och representant för regionen Småland-Blekinge.

Vi är förstås väldigt stolta över detta och ser fram ett oerhört spännande 2010!

Förra torsdagen, 11 mars, var det dessutom årsmöte för Öppna Kanalen Växjö. Efter en positiv och inspirerande kväll, med bl.a. musikunderhållning och framtidsvisioner, valdes en ny styrelse. Den består av följande personer:

Ordförande
Annika Stacke

Kassör
Matz Hagman

Ledamöter
Pierre Björklundh
Mats Harrysson
Torsten Herrlin
Barbro Holmgren-Lange
Fatmir Isa
Mariola Kruse
Håkan Källberg
Monica Malmlöf
Agneta Tigerström

Suppleanter
Ida Qvarnström
Johan Jarl
René Jaramillo

Klicka på bilderna nedan för större versioner.

Julia underhöll med vacker sång och gitarr. Snart på en TV nära dig!

Julia underhöll med vacker sång och gitarr. Snart på en TV nära dig! Leyla presenterade personalen och gav de närvarande i uppgift att tänka fram vad de tycker att ÖKV ska satsa på under 2010.

Leyla presenterade personalen och gav de närvarande i uppgift att tänka fram vad de tycker att ÖKV ska satsa på under 2010. Daniel introducerar en årskavalkad med program från 2009 som Marlene hade satt ihop.

Daniel introducerar en årskavalkad med program från 2009 som Marlene hade satt ihop. Några av deltagarna på årsmötet.

Några av deltagarna på årsmötet. Sex av ÖKV:s sju anställda och några av de trognaste volontärerna. Övre raden fr.v: Stefan Richardsson, Marlene Rosander, Mirvete Islami, Avdi Islami, Johan Nilsson och Daniel Westergren. Nedre raden: Leyla Yumer, Gustav Nyberg och Emmy Rosander. Petter Cronquist saknas på bilden.

Sex av ÖKV:s sju anställda och några av de trognaste volontärerna. Övre raden fr.v: Stefan Richardsson, Marlene Rosander, Mirvete Islami, Avdi Islami, Johan Nilsson och Daniel Westergren. Nedre raden: Leyla Yumer, Gustav Nyberg och Emmy Rosander. Petter Cronquist saknas på bilden. Ordföranden (Annika Stacke) och verksamhetschefen (Avdi Islami).

Ordföranden (Annika Stacke) och verksamhetschefen (Avdi Islami).